Очувајмо Цркву Светог Саве у Сан Габриелу

Сан Габријел, 18. јун 2012

 

 

Драга браћо и сестре, парохијани, покровитељи (стјуарти) и пријатељи:

 

Док читате ово писмо, обратите пуну пажњу важности ове поруке. Порука овог писма је веома озбиљна и хитна и тиче се свакога од нас.

Као што знате, ми смо благословени да имамо две цркве: историјску Црккву Светог Саве у Лос Анђелесу изграђену 1910 године и предивну нову Цркву Светог Саве у Сан Габриелу, као и обновљену и преуређену Салу изграђену 1963. године. Морамо бити захвални онима који су нам омогућили да поседујемо ова места за богослужење и одржање духовне и културне баштине. Сећања на догађаје и време проведено заједно су непроцењива.

Ми морамо одржати и унапредити оно што нам је остављено у наслеђе. Да успемо у томе и негујемо поверену нам имовину, ми морамо остварити средства која ће задовољити потребе и дневне расходе. Многи и не знају да  наши најмањи годишњи трошкови износе $350.000, односно око $30.000 месечно. У овој ослабљеној привреди данашњице наш главни извор прихода, изнајмљивање Сале, је далеко испод наших очекивања и узроковао је наше тренутне тешке новчане прилике.

Управни Одбор Цркве Светог Саве је на последњем састанку разматрао о овим озбиљним и тешким данима за нашу цркву и заједницу и донео одлуку да вас све замоли за добротворни прилог од $1 дневно, односно $360 годишње, или било који други износ у складу с вашим могућностима. Даваоци који приложе $150 или више, постаће покровитељи Цркве с правом гласа у Скупштини Цркве и могућношћу коришћења Црквених услуга и изнајмљивања Сале по повољнијим ценама обезбеђеним за чланове наше парохије. Сваки Православни Хришћанин може постати покровитељ наше Цркве, чак и ако припада другој парохији.

Драга браћо и сестре, ваша помоћ је хитна и неопходна. Ми знамо да у срцу носите обадве Цркве Светог Саве, предивним местима за богослужење и очување наше српске културе, где се окупљамо и састајемо као прави пријатељи и у духу праве хришћанске љубави.

Молимо вас помозите и покажите љубав правих Православних Хришћана који се брину о својој баштини. Не смемо заборавити: „Снага кроз веру – Одрживост кроз покровитељство“

Нека вам Господ удели све своје благослове.

Свето Гуша

Председник Управног Одбора

Прота Петар Јовановић 

Свештеник Парохије