Божићне најаве и пастирско писмо о. Предрага

БРАЋО И СЕСТРЕ У ГОСПОДУ, ДРАГИ МОЈИ ПАРОХИЈАНИ,

Стојећи пред витлејемском пећином и пред колевком новорођеног и увек изнова рађаног Богомладенца Христа, као и стојећи на прагу новог лета Господњег 2021-ог, призивам милост и благодат Божију на Вас, домове Ваше, као и ближње Ваше, желећи Вам здравља, напретка и сваког добра, од Господа нашег који је једини Дародавац свих небоземних добара.

Истовремено, подсећам вас да је Нова година нова нада и нова шанса коју нам Господ даје да се поправимо, будемо бољи људи, бољи хришћани, бољи православци, да Господу делима својим покажемо да нисмо скренули са Његовог пута а уједно и пута којим су наши стари ходили задобијајући венце славе и Небеско Царство. Нова година је и прилика да се сетимо ближњих својих, породице, рођака, пријатеља, па чак и оних нама не толико драгих или непријатеља наших, да се сетимо и Цркве наше Православне и Светосавске, и да им свима укажемо нашу хришћанску љубав а онда и помоћ, ослонац и подршку.

Кроз Богочовека Христа, у Коме су се сусрели небо и земља, и кроз Његово искупитељско дело, дошло је до измирења између Бога Оца и Његовог заблуделог сина (целокупног човечанства), те нас овај дивни празник подсећа да и ми требамо опростити “дужницима својим” (по речима Господње молитве), измирити се са њима, не узимајући у обзир наше субјективне и површне пресуде ко је крив а ко је у праву.

Година иза нас је била година великих искушења и страдања целокупног човечеанства услед Пандемије Корона Вируса. Међутим, наша парохија је остала сложна, и у молитвама и узајамној бризи јака и на окупу. То је оно што је најбитније! Све остале изазове ћемо пребродити.

Управо због поменуте пандемије, као и у љубави и бризи за здравље и добробитије свих наших парохијана и шире заједнице, наш устаљен богослужбени поредак и Божићну традицију морамо мало изменити. Све измене можете пронаћи на приложеном распореду богослужења.

На крају, у нади да ће година пред нама бити свима испуњена здрављем и милошћу Божијом, које ћемо се и показати достојним, поздрављам вас радосним божићним поздравом:

МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ – ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

Ваш молитвеник пред колевком Богомладенца Христа, Прота Предраг Бојовић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.