Dobrotvorna Vecera u domu Milana Panica – Oct 1, 2011

U subotu 1. oktobra odrzana je dobrotvorna vecera sa pocetkom u 6 sati, za izradu mozaika u Hramu Svetoga Save (kompozicija koja prikazuje Uspenje Presvete Bogorodice), u velelepnoj rezidenciji Milana i Milene Panic, u Pasadeni. Veceri je prisustvovalo 85 najuspesniji ljudi raznih profila i zanimanja iz parohije Svetoga Save i iz kompanije gospodina Panica ukljucujuci i njegove licne prijatelje. Posle vecere priredjen je veoma uspesan program koji je izvela grupa talentovanih umetnika, koji zive i rade u Juznoj Kaliforniji. Program je vodila Jelena Jovanovic, cerka prote Petra i protinice Ljiljane Jovanovic.
Na kraju programa, prota Petar Jovanovic, staresina Crkve Svetog Save, pozdravio je sve prisutne i zahvalio se na prilozima. Istovremeno, zahvalio se i domacinima na ukazanom gostoprimstvu i ljubavi prema Crkvi Svetog Save. Prota Petar kazao je u govoru da je svaki covek dar Bozji i da je pozvan da stvara i umnozava darove Bozje kroz razne aktivnosti ljudskog duha, dodavsi da “kao sto se medicina sa kojom Milan radi stara o zdravlju ljudskog tela, i mi svestenici se staramo o zdravlju ljudske duse”.

 

U nasoj parohiji u San Gabrijelu, podigli smo divan Hram Svetom Savi, zacetniku nase kulture i crkve. Ovaj hram krasi divan mozaik, kao najstariji oblik tradicionalne hriscanske umetnosti. Svaki mali kamen mozaika ima svoju boju i lepotu. Kad se svi poredjaju zajedno, otkrivaju jedinstvo umetnickog lika i duhovne zajednice. Kroz mnostvo malih kamencica i boja mozaik predstavlja jedinstvo duha u razlicitosti nasega sveta.

 

Zahvaljujuci prilozima svih prisutnih na ovoj dobrotvornoj veceri, bice omoguceno da se zavrsi deo mozaika koji je posvecen Presvetoj Bogorodici. Prota Petar se zahvalio Milanu i Mileni na velikoj pomoci i podrsci i tom prilikom im poklonio ikonu Svetoga Save.

 

U odgovoru, gospodin Milan Panic je naveo da mu je veoma drago da je dobio ikonu Svetoga Save na dar i podsetio je prisutne da je rodjen pored Hrama Svetoga Save na Vracaru, u Beogradu. Zatim je obavestio sve prisutne da je ova dobrotvorna vecera bila uspesna i da je prikupljeno $160,000. Svi prisutni su to radosno pozdravili velikim aplauzom. Porodica Panic se zatim slikala sa ikonom Svetoga Save, sa protom Petrom i mnogim ostalim gostima.

 

Pozdrav,
Prota Petar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.