Позив за упис у бирачки списак

Драги парохијани,

Преносимо Вам позив Генералног Конзулата Републике Србије за учешће у предстојећим изборима за Председника Републике Србије. Уколико се пријави више од 100 гласача са територије Лос Анђелеса, наша парохија ће ће бити проглашена “Бирачким местом”, те ћете Ваше уставно право моћи и да остварите код нас у Цркви.

У прилогу Вам достављамо и линкове за:

– Увид у бирачки списак
http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal

– Уколико НИСТЕ уписани у јединствени бирачки списак, појавиће се порука: БИРАЧКО МЕСТО: НЕ ПОСТОЈЕ ПОДАЦИ ЗА ТРАЖЕНИ ЈМБГ!
У том случају потребно је да попуните следећи формулар:
http://www.chicago.mfa.gov.rs/…/zahtev.upis.birackispisak.f…
где морате навести свој ЈМБГ, број српског пасоша, као и адресу пребивалишта у Србији. Скенирани формулар са потписом и скенирани пасош пошаљите факсом или електронском поштом Генералном Конзулату Републике Србије у Чикагу.

– Уколико ЈЕСТЕ уписани у бирачки списак, али на неком бирачком месту у Србији, попуните захтев са овог линка:
http://www.chicago.mfa.gov.rs/…/Zahtev_za_upis_-_formular_(…
Скенирани формулар са потписом и скенирани пасош (Личну карту), пошаљите факсом или електронском поштом Генералном Конзулату Републике Србије у Чикагу.

“Pozivaju se drzavljani Republike Srbije sa boravkom u SAD, da se prijave radi glasanja u SAD, odnosno radi upisa u biracki spisak za glasace koji borave u inostranstvu. U skladu sa Zakonom, prijave ce se primati najkasnije do 11. marta 2017. godine do 16,30 casova (lokalno vreme u Cikagu).

Napominjemo da je, shodno propisima, neophodno podneti novu prijavu bez obzira na prijave podnete ranije radi ucesca na prethodnim izborima.

Popunjen i potpisan formular, zajedno sa kopijom vazeceg pasosa, licne karte ili vozacke dozvole Republike Srbije potrebno je dostaviti Generalnom konzulatu u Cikagu postom, faksom ili e-mail-om”.

Adresa: Consulate General of the Republic of Serbia
201 E Ohio St. Suite 200
Chicago, IL 60611
Fax: (312) 670-6787
E-mail: info@scgchicago.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.